Högre divisioner utav svensk hockey

När man ska tala om de högre divisionerna utav svensk hockey så brukar man alltid prata om Hockeyallsvenskan, och den så kallade SHL som står för den svenska hockeyligan. Anledningen till att dessa två ligor är så himla intressanta, har att göra med att det är de största ligorna i Sverige, och de hockeylag som finns idag är väldigt kända för att de brukar dra med sig rätt mycket folk till att se de här spännande matcherna.

För att diskutera mer ingående vad Hockeyallsvenskan är för något, så kan man säga att det idag är faktiskt den näst högsta nivån när det kommer till sporten ishockey för herrar. Man kan säga som så att ligan idag faktiskt är rankad som en tia i hela världen totalt och därför spelas hela serien så att säga 52 hela omgångar, som består av 14 olika lag som kommer mötas två gånger hemma samt även två gånger på bortaplan.

För att berätta lite mer omgående vad SHL, svenska hockeyligan, är för något så kan man säga att det är den allra högsta nivån inom den så kallade ishockeyns seriespel enbart för herrar i landet Sverige. Man kan säga att i den här ligan så finns det totalt 14 lag som på ett mer eller mindre sätt brukar spela hela 52 omgångar, för att i ett senare skede kunna spela ett så kallat slutspel med hela åtta lag där den stora segern alltid brukar avgöras. Men det här är något som många människor är intresserade av att titta på och varje enskild individ har sitt favoritlag som man hejar på. Ett lag som sticker ut när det kommer i SHL:S maratontabell är att det laget kallas för Färjestad BK och det här laget har funnits med sedan 1975-1976. Direkt efter det här laget så dominerar Djurgården IF samt Brynäs IF.